DRUGE SPLETNE VSEBINE


Kviz #VsakDan8Marec: Pedagoško gradivo za učno uro ob mednarodnem dnevu žensk
Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk vsako leto ob osmem marcu pripravi pedagoško gradivo za izvedbo učne ure v šoli, šolskem centru, mladinskem klubu ali doma. Gradivo je namenjeno vsem, ki željo z mladimi (zadnje triletje OŠ in SŠ) spregovoriti o družbenih, političnih in gospodarskih vzrokih za spolno neenakost, a tudi o dolgi zgodovini bojev za pravice žensk in njihovih dosežkih.
Letos je gradivo v obliki kviza. Poleg vprašanj za kviz vsebuje pravilne odgovore, pojasnila k odgovorom in iztočnice, s pomočjo katerih lahko pogovor ob posameznih vprašanjih navežete na obravnavano snov, predvsem pa med mladimi poglobite razpravo o različnih vidikih spolne (ne)enakosti.

Pedagoško gradivo (Kviz #VsakDan8Marec 2020):
 #VsakDan8Marec / kviz vprašanja (pdf format).
 #VsakDan8Marec / kviz odgovori s pojasnili (pdf format).
 #VsakDan8Marec / kviz vprašanja v Powerpointu (pdf format).
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.