KULTURNA DEDIŠČINA


Kuhna pa to
Otroci projekta Kuhnapato so ustvarjali v šolah za njih, nas in vas ... in še bodo. Ob tem posvečenem času so vsako leto razvajali svoje sošolce z jedmi, ki naj ne bi manjkale na velikonočno obloženi mizi. Sedaj vabijo, da družinski čas izkoristimo za čas druženja v kuhinji, ustvarjanja ali učenja peke in spoznavamo Slovenijo »na krožniku«. Zanimivosti o velikonočnih regijskih posebnostih in recepte najdete tukaj >
 
Portal Kamra
Regijski portal Kamra je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah.
Vsebine na portal prispevajo knjižnice, arhivi, muzeji, druge organizacije ter posamezniki. S koordiniranim sodelovanjem partnerskih institucij na posameznih območjih so domoznanske vsebine dostopne na enem mestu, kreirane pa v tistih institucijah, ki so za določena področja najbolj kompetentna.
Vsebine portala KAMRA so že same na sebi primerne za uporabo v procesu izobraževanja, v sodelovanju z izobraževalnimi organizacijami pa so pripravljene na tak način, da so primerne za potrebe šolajoče mladine. Več na povezavi >

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije
ZVKDS vabi k obisku strani Kako raziskovati evropsko kulturo od doma, kjer so na evropski ravni za ljubitelje kulturne dediščine zbrali nekaj povezav, preko katerih lahko raziskujete kulturno dediščino Evrope (vsebine so v angleškem jeziku).


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.