INTERMEDIJSKA UMETNOST


NOVO
Zavod Kersnikova
Kripto101
Online delavnica / 4. 6. 2020
Na delavnici, ki bo potekala prek spleta, se bodo otroci in mladi spoznali z osnovami kodiranja in kriptografije. S pomočjo programiranja bodo šifrirali in dešifrirali skrivna sporočila in poizkušali razdreti skrivne kode. Srečali se bodo z različnimi šiframi in ugotovili, kaj so njihove prednosti in slabosti. Spoznali bodo različne vrste napadov na tajnopise, jih sprogramirali in tudi preizkusili na lastnih šifrah. Debatirali bodo o vlogi kriptografije skozi zgodovino in o tem, kaj kriptografija predstavlja danes, ter si na praktičnih primerih pogledali, kako je bilo videti šifriranje (in dešifriranje) v časih pred uporabo računalnikov. Delavnica, namenjena otrokom med 10. in 15. letim starosti, je brezplačna.
Več o delavnici >
. Prijava na 5hek@kersnikova.org.

V teh časih, ki jih preživljamo v samoizolaciji, smo se na Kersnikovi odločili, da naše vsebine prilagodimo in jih pripeljemo k vam na dom! Da našim 5HEK-erjem ne bi bilo dolgčas in da bi tudi starši lahko spoznali, zakaj se otroci in mladi tako radi vračajo k nam, bomo vsak teden pripravili poseben izziv, ki ga boste lahko opravili skupaj ali posamezno. Več >
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.